Blijf op de hoogte van de voortgang!

 

Home Nieuwsarchief

Nieuwe mottoborden: houd twee seconden afstand


10-08-2011

Begin augustus heeft de provincie langs de N366 nieuwe mottoborden geplaatst. Op de borden staat de twee secondenregel: twee seconden afstand houden op de auto voor u is een veilige afstand. Te weinig afstand houden is een van de belangrijkste oorzaken van ongelukken op de N366. Door de twee secondenregel te gebruiken, kunt u als bestuurder zelf een steentje bijdragen aan het verminderen van het aantal ongelukken.

 

Twee secondenregel
Eenentwintig, tweeëntwintig… Twee seconden is een veilige afstand tussen u en uw voorganger. De regel werkt als volgt: als de auto vóór u een vast punt – bijvoorbeeld een verkeersbord of een bermpaaltje – passeert, telt u twee seconden. Als u na de tweede seconde langs hetzelfde punt rijdt, houdt u voldoende afstand. Rijdt u binnen twee seconden langs dat punt, dan houdt u te weinig afstand. Als de auto vóór u plotseling moet remmen, is de kans op een botsing groot.


U kunt twee seconden tellen door bijvoorbeeld rustig te zeggen ‘eenentwintig, tweeëntwintig’ of ‘tweeduizendéén, tweeduizendtwee’.

← terug

N366 Veilig op twitter

N366_Veilig
De N366 is weer vrijgegeven voor het verkeer. @N366_Veilig @GemWesterwolde

48 days ago Retweeten Antwoorden

N366_Veilig
De N366 is vanwege een ongeluk afgesloten bij de Duitse grens. @N366_Veilig @GemWesterwolde https://t.co/X9VMgeUvNt

48 days ago Retweeten Antwoorden