Blijf op de hoogte van de voortgang!

 

Home N366 - Vaart met veiligheid Informatie en educatie

Informatie en educatie

Het doel van extra voorlichting is de gevaren op de N366 bij weggebruikers onder de aandacht te brengen zodat zij zich tijdens het autorijden veiliger gedragen. Verder is er specifieke voorlichting rondom wegwerkzaamheden en de gevolgen daarvan voor weggebruikers. Langs de route worden mottoborden met afwisselende boodschappen geplaatst, er verschijnen informatiekranten en er worden de komende jaren verschillende verkeersveiligheidsacties georganiseerd.

 

2013: afstand houden
Onvoldoende afstand houden is één van de belangrijkste oorzaken van ongevallen op de N366. Daarom besteedde de provincie daar in 2013 extra aandacht aan. Een eenvoudige methode om op veilige afstand van de auto voor u te rijden, is de 2-secondenregel.

 

2-secondenregel
Eenentwintig, tweeëntwintig… Twee seconden is een veilige afstand tussen u en uw voorganger.
De regel werkt als volgt: als de auto vóór u een vast punt – bijvoorbeeld een verkeersbord of een bermpaaltje – passeert, telt u twee seconden. Als u na de tweede seconde langs hetzelfde punt rijdt, houdt u voldoende afstand. Rijdt u binnen twee seconden langs dat punt, dan houdt u te weinig afstand. Als de auto vóór u plotseling moet remmen, is de kans op een botsing groot. 

 

U kunt twee seconden tellen door bijvoorbeeld rustig te zeggen ‘eenentwintig, tweeëntwintig’ of ‘tweeduizendéén, tweeduizendtwee’.