Blijf op de hoogte van de voortgang!

 

Home N366 - Vaart met veiligheid Informatie en educatie Snelheid

Snelheid op de N366

De N366 wordt ingericht als een volwaardige autoweg en dat betekent dat je er 100 km/uur mag rijden, behalve waar borden een andere snelheid aangeven. Toch rijden er nog geregeld mensen 80 km/uur. Dit zorgt soms voor ergernis op de weg en voor gevaarlijke situaties. We zetten daarom de snelheidsregels op een rijtje. 

 

Dat de N366 een autoweg is waar je 100 km/uur mag rijden, zie je onder andere aan de blauwe vierkante borden met daarop een witte auto. Deze borden staan bij iedere oprit. De autoweg is ook te herkennen aan de groene middenstreep die al bijna op de hele N366 is te zien, behalve op gelijkvloerse kruisingen. 

Wel of niet inhalen?

Niet overal op de N366 is inhalen toegestaan. Je kan aan de witte strepen aan weerszijden van de groene middenstreep zien waar inhalen is toegestaan. Als de witte strepen onderbroken zijn dan betekent dat, dat je mag inhalen als de situatie veilig is (zie linker afbeelding). Als de strepen doorgetrokken zijn dan is inhalen verboden (zie rechter afbeelding).  

 

              

Onderbroken witte strepen                                   Doorgetrokken witte strepen

 

Regels op een rijtje

Nog even alle regels op een rijtje: 

  • De maximumsnelheid op de N366 is 100 km/uur, behalve waar borden anders aangeven
  • Inhalen is toegestaan bij onderbroken witte strepen
  • Inhalen is verboden bij doorgetrokken strepen 

 

N366 Veilig op twitter

N366_Veilig
Vanavond/vannacht: spoedwerkzaamheden geleiderail op N366 nabij oprit N367 - Nieuws: https://t.co/gn0emsBeKt

30 days ago Retweeten Antwoorden

N366_Veilig
Sinds kort ritsen weggebruikers net voor de afslag Pekela van twee rijstroken naar één rijstrook. ???????????????????? Hoe zat het… https://t.co/qv7RrZarw4

40 days ago Retweeten Antwoorden