Blijf op de hoogte van de voortgang!

 

Home N366 - Vaart met veiligheid Vrachtwagenwedstrijd

Winnaars vrachtwagenwedstrijd bekend!

In september 2013 kon iedereen mee doen aan een speciale op vrachtwagenwedstrijd deze website. Door drie vragen goed te beantwoorden maakten de deelnemers kans op een gratis rijles in een prachtige vrachtwagen. Eind september zijn uit alle inzendingen met goede antwoorden de winnaars getrokken. Vijf deelnemers zijn blij gemaakt met een gratis rijles in een vrachtwagen. Een bijzondere kans zelf te ervaren wat een vrachtwagenchauffeur meemaakt.


Heeft u ook de goede antwoorden gevonden op de wedstrijdvragen? Hieronder kunt u controleren of uw antwoorden klopten.

 

De vragen

1. Wat is de maximum toegestane snelheid van een vrachtwagen op een weg die is ingericht zoals u op onderstaande foto ziet?

 

 

 

 

 

 


Het goede antwoord is: 80 km/uur. Vrachtwagens mogen immers altijd maximaal 80 km/uur. Houd hier dus rekening mee onderweg.

 

2. Stel u rijdt op deze weg achter een vrachtwagen en die wilt u graag inhalen. Mag dat?

 

 

 

 

 


Het goede antwoord is: Dit mag niet. De doorgetrokken middenstreep geeft aan dat inhalen op deze weg niet toegestaan is. De groene middenstreep geeft aan dat u hier maximaal 100 km/uur mag rijden.

 

3. U rijdt 5 km lang achter een vrachtwagen die 80 km/uur rijdt. Dat is ongeveer de afstand tussen de op- en afritten naar de N33 bij Veendam en de op- en afritten naar de Pekela's. U rijdt dus 20 km/uur langzamer dan u mag. Hoeveel tijd komt u later aan op uw bestemming?

Het goede antwoord is: 45 seconden. Bij 100 km/uur legt u 5 km af in 3 minuten. Bij 80 km/uur legt u 5 km af in 3,75 minuten, oftewel 3 minuten en 45 seconden. Over een lengte van 5 km komt u dus slechts 45 seconden later aan!

N366 Veilig op twitter

N366_Veilig
Er is 11 jaar lang met man en macht gewerkt aan de #verkeersveiligheid op de #N366. Krachten zijn gebundeld om zo t… https://t.co/pYDkh7LVmt

24 days ago Retweeten Antwoorden

N366_Veilig
@112kanaalstreek @vbdrenthe @ProvDrenthe De vragenlijst gaat over verkeersgedrag op deze wegen. Zeker nuttig om in… https://t.co/B4mkxTi3fT

53 days ago Retweeten Antwoorden